De historische vereniging Delfia Batavorum wil mensen enthousiast maken voor de stad Delft. De vereniging is in 1935 opgericht met de bedoeling de kennis van en de belangstelling voor de geschiedenis van Delft en omgeving te bevorderen. Dit gebeurt door het organiseren van diverse activiteiten, zoals excursies en lezingen, en de publicatie van een jaarboek. Daarnaast stelt Delfia Batavorum diverse prijzen beschikbaar aan mensen en/of organisaties die zich inzetten voor het Delftse culturele erfgoed. Leden ontvangen tevens het tijdschrift Delf.

Nieuws

Lezing stadsfotograaf Anne Reitsma 27 november

Anne Reitsma legt de geschiedenis van de toekomst vast: “Het heden wordt verleden op het moment dat ik de knop van mijn camera indruk.” U bent op donderdag 27 november welkom bij deze lezing (20.00 uur in VAK: leden gratis, niet leden betalen 5 euro).

Foto's excursie Leiden

Op 13 november is er een bezoek gebracht aan Sieboldhuis en Museum Boerhaave in Leiden. De foto's van deze excursie kunt u ⇒ hier bekijken.

Donatie voor lustrumproject Delft Talent!

Delfia Batavorum is een van de tien winnaars van een donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds. We krijgen een bedrag van € 4000,- voor het project Delft Talent. In het project Delft Talent leren Delftse kinderen over talenten uit de Delftse geschiedenis en zetten ze ook hun eigen creativiteit in. Een prachtig project in het kader van ons 80-jarige jubileum.


Voorzitter Joris van Bergen en vice-voorzitter Irene Jacobs ontvingen op 3 november de cheque uit handen van Marco Hofland, directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden.


Alle winnaars.

Foto's: Guus Schoonewille

Nieuwsbrief nummer 4

Onlangs is de vierde (digitale) nieuwsbrief van dit jaar verschenen. U kunt de nieuwsbrief lezen door het aanklikken van de volgende link: Nieuwsbrief oktober 2014.

'Schilderen, meiden en boten'

Pieter de Ruyter schreef een aantal Delftse verhalen over studentenroeivereniging Laga.

Delftse verhalen

Delfia Batavorum biedt Delftenaren de gelegenheid om verhalen over Delftse plaatsen en mensen te tonen en heeft het recht een inzending te weigeren, die niet aan de voorwaarden voldoet of aanstoot kan geven. Delfia Batavorum is niet verantwoordelijk voor de juistheid van het gestelde en voor de inhoud van het verhaal: de auteur blijft te allen tijde verantwoordelijk.

Boeken te koop

De boekenlijst is weer vernieuwd:  ⇒ Zie hier de nieuwe lijst.


Zie ook Eerder nieuws in 2014


Laatste wijziging website: 19 november 2014