Delfia Batavorum logo

Wandeling / excursie project OverBruggen, Harnaschpolder

DP6 architectuurstudio ontwierp voor de nieuwe wijk Harnaschpolder een familie van bruggen met bijzondere leuningen, waarin teksten en grafiek zijn verwerkt op basis van de geschiedenis en landschappelijke thema's van de Harnaschpolder.

Taalkunstenaar Margriet van Bebber en beeldend kunstenaar Mariska van den Enden kregen in 2009 de opdracht om deze 28 bruggen van respectievelijk tekst en beeld te voorzien.
Met de teksten op bruggen en banken won Margriet van Bebber samen met opdrachtgever Gemeente Delft onlangs de Le Comteprijs 2018.
Tijdens de wandeling vertelt zij over de uitgangspunten van het ontwerp, de hindernissen en uitdagingen; het speciaal ontworpen lettertype ‘Harnasch Sans’; de uitvoering tussen 2010 en 2018; het waarom van niet alleen bruggen maar ook banken; de thema’s en de link met archeologie en geschiedenis.

  • Op 16 juli 2019, start om 11.00 uur en/of 14.00 uur (bij meer dan 20 deelnemers) : verzamelen bij Stadsarchief Delft e.o. Gantel 21 Den Hoorn
  • Bij regen verschuift de datum 1 week.
  • De wandeling / rondleiding duurt ± 2 uur.
  • Het maximale aantal deelnemers is 40, twee groepen van 20. Hoe eerder u reserveert hoe meer zeker u er van bent dat u meewandelt.
  • Kosten:  € 6 p.p. vooraf te betalen op bankrekeningnummer NL 76 INGB 0000 5873 45, ten name van Delfia Batavorum (let op: gewijzigd rekeningnummer)  onder vermelding van : OverBruggen. 
  • Aanmelden (uiterlijk 15 jull 2019) via het aanmeldingsformulier op onze website is noodzakelijk (N.B. alleen betaling volstaat niet).