Delfia Batavorum logo

Excursie Nationaal Monument Oranjehotel

Deze excursie is volgeboekt.

Op vrijdag 7 oktober 2022 organiseert Delfia Batavorum een bezoek aan het Oranjehotel. Het Oranjehotel was de bijnaam van de Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de bekende Delftenaar en verzetsstrijder Kees Chardon heeft in deze gevangenis gezeten voordat hij naar concentratiekampen in Duitsland werd gestuurd. Ruim 25.000 mensen zaten in het Oranjehotel opgesloten tussen 1940 en 1945. Meer dan 250 mensen werden vanuit deze gevangenis op de nabijgelegen Waalsdorpervlakte gefusilleerd.

Tijdens het bezoek hoor je de indrukwekkende verhalen van de gevangenen, aangevuld met foto’s, films, audiofragmenten en persoonlijke objecten (gemaakt in de gevangenis). Ook geeft de tentoonstelling informatie over de geschiedenis van het gebouw en de opkomst van het verzet.

Na een introductie en een film ontvangen we een audioguide voor een individuele rondgang door het Oranjehotel. Na afloop van de rondgang kunt u een kopje koffie of thee drinken. 

Praktische informatie:

 • Datum: vrijdag 7 oktober 2022 (volgeboekt)
 • Start: 13.00 uur, duur ca. 2 uur.
 • Verzamelpunt: Ingang Oranjehotel, Van Alkemadelaan 1258, 2597 BP  Den Haag. De ingang is op de hoek van de Stevinstraat.
 • Bereikbaarheid met de auto: Beperkte parkeergelegenheid op eigen terrein. U kunt in de buurt parkeren (op straat, vanaf 10 uur betaald, max 2 uur) of in BKS Parking Strand (Zwolsestraat 426, circa 7 minuten lopen).
 • Bereikbaarheid met openbaar vervoer: Bus 22 vanaf Station Den Haag Centraal (richting Duindorp) of bus 23 vanaf Station Den Haag Laan van NOI (richting Scheveningen Noord) stoppen op 3 minuten loopafstand (halte Duinkerksestraat). Vanaf de bushalte loopt u rechts de Stevinstraat in tot aan de Van Alkemadelaan. De ingang bevindt zich rechts op de hoek, tegenover het Esso-tankstation.
 • Max. 15 deelnemers.
 • Bijdrage:
  • € 7,50  per persoon indien in het bezit van een Museumkaart (meenemen!), vooraf te betalen op rekeningnummer NL 76 INGB 0000587345, t.n.v. Delfia Batavorum o.v.v. Oranjehotel.
  • € 17,50 per persoon indien NIET in het bezit van een Museumkaart, vooraf te betalen op rekeningnummer NL 76 INGB 0000587345, t.n.v. Delfia Batavorum o.v.v. Oranjehotel.
 • Aanmelden is neit meer mogelijk.

 

Zoeken


Agenda

donderdag 06 oktober 2022
Lezing Henricus van Berckel, oud-burgemeester van Delft en zijn regentengeslacht
vrijdag 07 oktober 2022
Excursie Nationaal Monument Oranjehotel
dinsdag 18 oktober 2022
Lezing over Henri Dunant en zijn geesteskind, het Rode Kruis
donderdag 20 oktober 2022
Lezing over Henri Dunant en zijn geesteskind, het Rode Kruis
donderdag 10 november 2022
Excursie Pharmafilter bij het Reinier de Graaf Gasthuis
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.