Delfia Batavorum logo

Excursie Brainwaves

Op zaterdagochtend 22 juli 2017 om 11.00 uur houden we een excursie naar de tentoonstelling: ‘Brainwves’ in het Maritiem Museum Rotterdam. Voor de eerste 20 deelnemers in het bezit van een geldige Museumkaart is het kosteloos. Anders moet u bij de balie een toegangskaart ad € 12,50 kopen. Onze gids is de samenstelster van de expositie, conservator mevr. drs. Irene Jacobs, vice-voorzitter van Delfia Batavorum. Voor de volgende groep van 20 deelnemers moet er een gids worden geboekt en daaraan zijn (extra) kosten verbonden. 

Over de expositie
Het bruist van de energie in de maritieme industrie! Er borrelen in Nederland allerlei innovatieve ideeën op die de sector veiliger, sneller of goedkoper kunnen maken. Maak kennis met vijf hedendaagse maritieme innovaties in de scheepvaart en scheepsbouw. En ontdek welke brainwaves nodig zijn om van een briljant idee een briljant product te maken. De innovaties variëren van een inklapbare container tot een systeem waarmee je met magneten kunt aanmeren. 

Onmisbare innovaties, toch lopen alle innovaties ergens in het ontwikkelproces tegen uitdagingen aan, die te maken hebben met financiering, timing of wetgeving. Er is veel  doorzettingsvermogen, creativiteit en ondernemerschap vereist om een innovatie uiteindelijk succesvol op de markt te brengen. En over wat voor innovaties hebben we het in 2050? Allerlei knappe koppen, creatieve breinen en visionairs lieten hun gedachten hierover gaan. In de expositie worden in het zonnetje gezet : de bijlboeg (vinding Lex Keuning, TU Delft), de opvouwbare container (4FOLD, vinding Holland Container Innovations uit Delft), het Intelligent Docklocking system iDL (ontwikkeld door TU en EUR) en de Barge Master (veel oud-TU-studenten betrokken) uitgelicht. Alleen de vijfde innovatie, de kantelsluis, heeft geen sterke Delftse relatie. 

De deelnemers worden ontvangen in de hal van het Museum, Leuvehaven 1, 3011 EA Rotterdam. Na de rondleiding kunt u op eigen initiatief topstukken uit de vooraanstaande collectie bewonderen, zoals het oudste scheepsmodel van Europa of de zeekaarten van meester-cartograaf Joan Blaeu bewonderen. 

Aanmelding via het aanmeldfomulier.
Vooraf aanmelden is verplicht.