Delfia Batavorum logo

Lezing Van spoor naar stad

Lezing door Isidoor Hermans en Jaap van den Bout – maandag 12 november 2018

Vanavond laten Isidoor Hermans en Jaap van den Bout u zien hoe Spoorzone Delf zich in het afgelopen decennium heeft ontwikkeld. Het startte als een project waar aanvankelijk de aanpassing van het spoor vooral zichtbaar was. Maar ondertussen werd er al heel hard gewerkt aan de plannen voor Nieuw Delft. Op basis van de visie van de Spaanse stedenbouwkundige Joan Busquets, heeft het bureau van Jaap van den Bout de uitwerking gemaakt die nu stap voor stap gerealiseerd wordt in Nieuw Delft en die de stad weer tot een geheel maakt. Met de ontwikkeling ‘Van Spoor naar Stad’ laat Delft zien hoe ze opnieuw geschiedenis schrijft. 

  Isidoor Hermans Isidoor Hermans is vanaf 2014 door de Gemeente Delft ingehuurd als directeur voor het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS b.v.). Hij heeft bestuurskunde gestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht en later een MBA-studie gedaan aan de Universiteit van Twente. Tot 2007 was hij werkzaam in de spoorsector en heeft hij als projectmanager leiding gegeven aan de ontwikkeling en realisatie van o.a. Randstadrail en OV-terminal Den Haag. Daarnaast was hij o.a. als adviseur betrokken bij organisatie- en veranderingsprocessen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zusterorganisaties van NS en ProRail. Sinds 2007 werkt hij als zelfstandig adviseur. Van 2009 tot 2014 heeft hij namens TenneT leiding gegeven aan de studie naar- en ontwikkeling van de Randstad 380.
     
  Jaap van den Bout studeerde aan de TU Delft aan de faculteit Bouwkunde. In 1980 kwam hij bij de Dienst Stadsontwikkeling Rotterdam als stedenbouwkundig ontwerper, waar hij onder andere werkte aan een tweetal stedelijke herstructureringsprojecten: het Drinkwaterleiding-terrein en de Kop van Zuid. In 1994 startte hij de maatschap Palmboom & van den Bout dat inmiddels is uitgegroeid tot Palmbout Urban Landscapes. Hij geeft o.m. gastcolleges aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

 

  • Datum: maandag 12 november 2018
  • Aanvang lezing: 20:00 uur
  • Locatie: Van de Mandelezaal, toegang via Waalse Kerk, zijingang Museum Prinsenhof. Aanmelding niet nodig
  • Toegang: leden Delfia Batavorum gratis, niet-leden € 5,-

Zoeken


Lezingen in 2018


Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.