Delfia Batavorum logo

Online lezing Chris Vervoort over verzetsheld Kees Chardon (1919-1945)

Woensdag 25 November 2020

Verschillende keren zijn we bij geplande activiteiten tot onze spijt ingehaald door de steeds strenger wordende maatregelen rondom Covid-19. Delfia Batavorum is daarom tot de conclusie gekomen dat fysieke lezingen er dit jaar helaas niet meer inzitten. Maar bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. Zo hebben we Chris Vervoort bereid gevonden om online via ZOOM het bijzondere verhaal te vertellen over de Delftse verzetsheld Kees Chardon (1919-1945).

Kees Chardon was een Delftse jongeman. Hij redde met overtuiging en moed velen die in de Tweede Wereldoorlog met vervolging bedreigd werden zonder zichzelf te sparen. Misschien heeft u de plaquette ter nagedachtenis aan hem wel eens gezien op zijn woonadres Spoorsingel 28. Wat als een spannend avontuur klinkt, is feitelijk een rauw verhaal met donkere randen. Wat weten we daar eigenlijk nog van en hoe denken we daar nu over? De spreker Chris Vervoort is de huidige bewoner van de Spoorsingel 28 in Delft en geïnteresseerd in geschiedenis. 

U kunt zich voor deze online ZOOM lezing aanmelden via het inschrijfformulier op deze site. Na inschrijving ontvangt u per mail kort voor de lezing uw persoonlijke gegevens en instructies voor deelname. De lezing begint om 19:45 uur met een korte ZOOM instructie. Om 20:00 uur start Chris met zijn verhaal over Kees Chardon.  Er kunnen maximaal 100 belangstellenden deelnemen aan deze ZOOM lezing.

  • Datum: woensdag 25 november 2020
  • Aanvang lezing: 19.45 uur
  • Deelname: gratis
  • Aanmelden: via het inschrijfformulier.

Chris Vervoort