Delfia Batavorum logo

CBS-presentatie op ledenvergadering 2018

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Delfia Batavorum vertelde Peter Jonquière als voorzitter van de Commissie Behoud Stadsschoon over de aandachtspunten waarmee CBS op het ogenblik bezig is.
Onder meer hebben we, nu de onderhandelingen over een nieuw college van B&W gaande zijn, een brief gestuurd, waarin we aandacht vragen voor de oude stad. Er komen veel toeristen op al dat moois af, ondernemers bedenken evenementen die de prachtige ruimte van de grote Markt in beslag nemen, maar dat je ook zuinig moet zijn op al dat bijzondere erfgoed, dat je moet zorgen dat de stad niet overbelast raakt, daar staat het gemeentebestuur niet altijd bij stil.
De Commissie Behoud Stadsschoon vraagt daar aandacht voor.
En wil ook dat er wordt nagedacht over unieke locaties in de binnenstad, zoals het schiereiland waarop het Arsenaal (voorheen Armamentarium) is gebouwd. De horecaondernemers willen het schiereiland ontsluiten met een lange brug aan de kant van de Oude Delft. Maar ontsluiting betekent: weg eilandachtig karakter.
We maakten bezwaar, wat niet hielp, en daarom heeft onze vereniging deze kwestie nu aanhangig gemaakt bij de Raad van State. En gaan we samen met andere betrokkenen naar de rechter om de vechten tegen balkons bij appartementen langs de Gasthuislaan (voormalige V&D-locatie). Omdat we vinden dat je van een oude stad geen nieuwbouwwijk moet maken.


Foto: René van der Krogt. Meer foto's staan op zijn website.

Zoeken


Eerdere activiteiten CBS


Agenda

dinsdag 26 september 2023
Bijeenkomst “Kijkje achter de schermen van Achter de Gevels van Delft”
zaterdag 14 oktober 2023
Delfia Batavorum en Van der Mast organiseren DE STOEL
zaterdag 04 november 2023
Pubquiz! Wat weet jij over (de geschiedenis van) Delft?
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.