Delfia Batavorum logo

Excursie Nieuw Delft (geannuleerd)

Gezien de nieuwe Coronamaatregelen van de Rijksoverheid en de opkomst van de nieuwe Corona-variant hebben wij – na overleg met de excursieleider – besloten deze excursie af te gelasten. Weliswaar vindt de excursie geheel buiten plaats, en hadden we een audio-set gehuurd zodat in principe genoeg afstand kon worden bewaard, maar de vereniging heeft ook een eigen verantwoordelijkheid. Door niet met 20 man door de stad te gaan lopen, sluiten we aan bij het credo ‘beperk het aantal contacten waar dat kan.’


Naast het historisch stadshart van Delft verrijst Nieuw Delft. Een nieuw stadsdeel van ongeveer 24 hectare, met ongeveer 1.200 woningen en meer dan 40.000 m² aan stedelijke functies. Hier krijgen architectuur, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte en wordt de economische positie van de stad versterkt. In 2013 won Bureau Palmbout de ontwerpinzending voor het stedenbouwkundig plan voor de Spoorzone Delft.

Jaap van den Bout, een van de oprichters van Bureau Palmbout, zal ons op rondleiden door het gebied, waarbij we vooral de Coendersbuurt zullen bezoeken. De Coendersbuurt is de eerste woonbuurt die wordt ontwikkeld in Nieuw Delft. De Coendersbuurt wordt omringd door water en is gelegen aan de Nieuwe Gracht. NB: De excursies op 19 november en 3 december zijn i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen geannuleerd.

We verzamelen om 10.00 uur voor de ingang van het Stadskantoor aan de Coenderstraat. Jaap van den Bout zal starten met een korte inleiding (aan de hand van een hand-out met enkele illustraties), buiten voor het Stadskantoor. Vervolgens zullen we een wandeling maken door het gebied. De route is minder geschikt voor leden met een rollator.

Praktische informatie:

  • Datum: vrijdag 19 november en 3 december 2021 zijn beiden geannuleerd.
  • Start: 10:00 uur, duur ca. 1 uur.
  • Verzamelpunt: voor de ingang van het Stadskantoor aan de Coenderstraat.
  • Max. 15 deelnemers.
  • Deelnemers moeten goed ter been zijn.
  • Bijdrage: € 5,- per persoon vooraf te betalen op rekeningnummer NL 76 INGB 0000587345, t.n.v. Delfia Batavorum o.v.v. Nieuw Delft.
  • Aanmelden is niet meer mogelijk.

ZoekenAgenda

dinsdag 26 september 2023
Bijeenkomst “Kijkje achter de schermen van Achter de Gevels van Delft”
zaterdag 14 oktober 2023
Delfia Batavorum en Van der Mast organiseren DE STOEL
zaterdag 04 november 2023
Pubquiz! Wat weet jij over (de geschiedenis van) Delft?
Meer op de agenda

Lid worden?

Wilt u lid worden? Geef u dan op via dit formulier.